|
www.yerba.fora.pl Pierwsze niezależne forum o Yerba Mate
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maxu
Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 12 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 19:30, 01 Lip 2009 Temat postu: sos Chimichurri do Asado czyli pieczeni |
|
|
Składniki obowiązkowe: drobno posiekana natka pietruszki, czosnek siekany z solą , olej lub oliwa, ocet winny czerwony (biały też ok), i pieprz czerwony w płatkach, sól.
Składniki wg gospodarza (tylko dwa, do czterech - nie wszystkie) - decydujące o unikalności sosu: wawrzyn, cytryna, cebula czerwona, tymianek, papryka (ostra), mięta, oregano, tymianek, ...., czasem woda.
Proporcje i skład szczegółowy to tajemnica każdego kucharza
Wszystko miesza się, odstawia na 1-3 godziny do chłodnego i gotowe.
Jest to wspaniały tradycyjny sos argentyński do grillowanej wołowiny i kiełbasek, jest też świetną marynatą (wtedy można zmiksować).
Polecam na letnie grilowanie.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
norbert site admin
Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 789 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: PL/Łódź Płeć:
|
Wysłany: Wto 11:27, 04 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
cosik w podobie robiłem latem jako marynatę do grilla... całkiem niezłe, ale pod jednym warunkiem - zioła muszą być świeże, ewentualnie mrożone - nigdy suszone!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Marian67
Dołączył: 23 Gru 2014 Posty: 151 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Piaseczno Płeć:
|
Wysłany: Pon 9:12, 24 Sie 2015 Temat postu: |
|
|
Sezon grillowy powoli się kończy więc trzeba jak najszybciej skorzystać z przepisu!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|