Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Z jakimi dodatkami preferujecie mate do terere? |
Z ziołami (gotowe) |
|
50% |
[ 7 ] |
Ze skórkami owoców cytrusowych (gotowe) |
|
28% |
[ 4 ] |
Z miąższem owoców cytrusowych (własne kompozycje) |
|
14% |
[ 2 ] |
Z ziołami (własne kompozycje) |
|
7% |
[ 1 ] |
|
Wszystkich Głosów : 14 |
|
Autor |
Wiadomość |
anelka7557 troll
Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 97 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Krosno Płeć:
|
Wysłany: Nie 1:16, 25 Sty 2009 Temat postu: Którą yerbę polecacie do terere? |
|
|
Moim zdaniem dobra jest Pajarito ziołowa i Taragui pomarańczowa
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
centurionxx
Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 1 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: Nie 20:03, 25 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie Pajarito i rosamonte
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
norbert site admin
Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 789 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: PL/Łódź Płeć:
|
Wysłany: Nie 23:32, 25 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Taragui z obojętnie jakimi cytrusami
Taragui z obojętnie jakimi ziołami
Cachamate
CdM Limon, CdM Mentha Limon
a poza tym również idealna, a nawet lepsza jest każda niesmakowa mate razem ze świeżutką miętą z ogródka... mmm po prostu niebo w gębie, tyle, że miętę należy albo zmiażdżyć, albo posiekać, aby uwolniła olejki eteryczne - przy zalewaniu lodowatą wodą
albo zalać pierwsze zalanie gorącą wodą i wtedy nie siekać, nie miażdżyć
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez norbert dnia Nie 23:34, 25 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
anelka7557 troll
Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 97 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Krosno Płeć:
|
Wysłany: Nie 23:39, 25 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Z pewnością z ziołami jest najlepsza
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
norbert site admin
Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 789 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: PL/Łódź Płeć:
|
Wysłany: Pon 0:07, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
centurionxx napisał: | Zdecydowanie Pajarito i rosamonte |
Czysta pajarito i czysta rosamonte do terere? Oj coś mi się nie widzi ten zestaw, no chyba że w połączeniu z owocami lub ziołami
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Palo S grafik
Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 412 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: Pon 9:36, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie piłem yerby na zimno. Lubię yerby ziołowe (Amanda con hierbas, Cachamate), za owocowymi jakoś nie przepadam, ale na zimno mogą smakować inaczej. Poczekam na upalne dni, wtedy spróbuję terere.
Ostatnio piłem yerbę sypaną IQ (mieszanka yerby, ginkgo biloba, guarany, guavy, skórki pomarańczowej, kwiatów pomarańczy, niebieskich kwiatów prawoślazu) - niebo w gębie, jedna z niewielu owocowych mieszanek, która mi zasmakowała. Pięknie pachnie i smakuje owocowo, polecam jak ktoś lubi (wystarczy łyżeczka tej yerby dodana do zwykłej bezsmakowej i czuć piękny aromat owoców). Można ją kupić na Allegro za 3,50 zł za 50 g albo w herbaciarniach nieco drożej.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Palo S dnia Pon 9:36, 26 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Yerbaworld sklep
Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 142 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Włocławek Płeć:
|
Wysłany: Pon 9:53, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Ja za terere tez nie przepadam bo jakos tak wolno nabiera mocy a ja mam za malo cierpliwosci zeby czekac, dodawac kostki lodu itd itp.
Zdecydowanie odradzam eksperymenty ze skórkami owoców cytrusowych jakie można u nas dostać. Ostatnio facet zrobil mi taki wyklad o tym czym sie pryska mandarynki i pomarancze przed wysylka do nas, ze odeszla mi zupelnie ochota na suszenie skorek.
No ale taka jablkowa mieszanka na terere z kawalkami suszonych jablek (np z Reala) i ze skorkami podsuszonymi na kaloryferze mogla by byc ok.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
norbert site admin
Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 789 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: PL/Łódź Płeć:
|
Wysłany: Pon 12:23, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Ostatnio kupiłem pomelo, taki wielki grejfrut, skórkę sparzyłem gorącą wodą, taką jak do mate, potem wyszorowałem a następnie obrałem cienką warstwę skórki, wysuszyłem dodałem do mate (zalewanej wodą 80C) w ilości kilku sztuk i spróbowałem...
efekt ciekawy, nawet lepszy niż CBSe Pomelo, delikatny aromat, smak lekko cytrusowy, bez obcych zapachów i smaków
Polecam!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
anelka7557 troll
Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 97 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Krosno Płeć:
|
Wysłany: Pon 12:34, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Ja piłem terere i mi tez nie przypadła zbytnio do gustu
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
norbert site admin
Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 789 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: PL/Łódź Płeć:
|
Wysłany: Pon 12:41, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
jak się zrobi cieplej, to zrobię terere ze skórką pomelo i np rosamonte!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
anelka7557 troll
Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 97 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Krosno Płeć:
|
Wysłany: Pon 12:50, 26 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
A ja sobie zrobie ze skórką od cytrynki i limonki
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
oldi
Dołączył: 13 Gru 2010 Posty: 8 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Leszno Płeć:
|
Wysłany: Pon 23:09, 13 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Do terere? Tylko mocne Rosamonte....
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|